Margit Hammerstad Plastisk kirurgi

Brystimplantat med silikon

For større, fastere og mer symmetriske bryst.

Ønsker du større bryst, eller er det ene brystet mindre enn det andre?

Ved operasjon med brystimplantat, kan du oppnå symmetriske og flotte bryst.

Om brystimplantat

Hvis man har små bryst og ønsker større, eller hvis man har forskjellig størrelse på brystene, kan det legges inn proteser. Man må være over 18 år for å få gjort et slikt inngrep. Det er mest vanlig å bruke proteser av silikon. Man kan legge arret i folden under brystet, det er oftest det beste. Alternativt kan arret legges i armhulen eller i huden mellom det brune og det hvite ved brystvortene. Protesen kan legges under brystkjertelen eller under brystmuskelen.

Hvor legges implantatene?

Er man svært tynn blir resultatet oftest best ved å legge protesene under brystmuskulaturen. Er man ikke så tynn kan protesen med fordel legges over brystmuskulaturen og under brystkjertelen for best mulig resultat. Også hvis brystet henger noe (ptotiske bryst) er det best å legge protesen over muskulaturen. Henger brystene mye, må man også foreta brystløft. Hybridbryst vil si at man bruker både implantat og fettransplantasjon i ett og samme bryst. I enkelte tilfeller kan det være formålstjenlig. Dette vurderes under forundersøkelsen.

Ved konsultasjonen presenteres forskjellige implantat og størrelsen avgjøres i fellesskap. Man kan prøve forskjellige proteser ved å legge de inn i bh’en. Dette gir et visst inntrykk av hvordan det blir etter operasjonen. Møt opp med bh uten innlegg, for eksempel en sports-bh.

3D-simulering — se hvordan resultatet kan bli

Før du kommer til konsultasjon har du mulighet til å sende inn bilder av deg selv via et sikkert system, slik at legen kan forberede en 3D-simulering av hvordan resultatet kan bli etter en brystoperasjon. Vi veileder deg til et naturlig resultat som passer din kroppsfasong.

Send inn bilder her <

Etter brystoperasjon

Det blir sydd med innvendige sting som forsvinner av seg selv. Og det settes tape over såret. Man får på en sportsbh eller en bandasje som kan fjernes etter to dager. Det bør etter dette brukes en sports-bh dag og natt i 4-6 uker og fysisk aktivitet bør unngås i samme tidsrom. Du bør ikke bruke bh med spiler i tre måneder etter inngrepet. De fleste er tilbake i arbeid etter 1 uke. Kontroll etter 1–2 uker.

Man bør ikke bruke spilebh i 6-12 uker etter inngrepet

Ulike brystproteser

Det er mange forskjelligeproteser på markedet. Vi bruker hovedsakelig proteser fra Mentor og fra Motiva. Begge er veldig anerkjente og gode proteser, som er FDA-godkjente og har både livstidsgaranti og kapselgaranti. 

Det er mulig å bruke andre proteser også, hvis det skulle være ønskelig. Pasienten velger selv protese og størrelse etter veiledning fra kirurg og evt. 3D-simulering. Det er også forskjellig form og fasong på protesene. Runde eller anatomiske/ dråpeformede, og høy eller ultrahøy profil, moderat profil eller lav profil. Dette vil bli gjennomgått og vurdert under konsultasjonen. 

Saltvannsproteser anbefales ikke, det kosmetiske resultatet blir ikke så bra, og de er lite holdbare over tid. Det kan også tas bilder under konsultasjonen og framstilles 3 D bilder via crisalix med forskjellige størrelser og ses på disse bildene sammen.

Man får på «en sportsbh eller en bandasje, bandasjen kan fjernes etter 2 dager.

Minimal scar teknikk

Proteser kan legges inn med arr på bare ca. 3 cm. Ofte blir et slikt arr styggere enn et noe lengre arr, fordi man må dra og trekke så mye i huden for å få protesen inn gjennom det lille arret i motsetning til at protesen glir lett inn gjennom et 5-6 cm langt arr.