Fettsuging

Fjerning av fett som er vanskelig å slanke bort

Har du overflødig hud eller fett på magen etter slanking eller svangerskap? Sliter du med å bli kvitt uønsket fett?

Fettsuging er en løsning for permanent fjerning av fettceller.

Om fettsuging

Fettsuging er ingen slankemetode. Metoden brukes for å fjerne uønskede fettansamlinger, som er vanskelige å slanke bort. Typisk er for eksempel såkalte ridebukselår. Det blir bittesmå arr etter sugekanylene, disse blir knapt synlige. De fettcellene som fjernes, blir borte for alltid. 

Man sprøyter først inn en del saltvann iblandet lokalbedøvelse for å sprenge fettcellene fra hverandre og gjøre fettet mer flytende. Deretter suges fettet ut med et maskinelt vakuumsug eller en sprøyte med vakuum. Det er begrensede mengder som kan suges ut.

Etter operasjonen

De små arrene teipes, og det legges på en stor bandasje, da det kan renne en del blodvann etter inngrepet. Denne kan fjernes neste dag. Det bør da tas på et stramt kompresjonsplagg, som bør brukes dag og natt i 3 uker og videre om dagen i 3 uker til. Man kan gå på jobb etter noen dager. Kontroll på klinikken etter 2 uker og etter 3 måneder.

Fettransplantasjon til bryst, sete (BBL) og ansikt

Man kan ta overskuddsfett fra egen kropp ved fettsuging og sprøyte inn i bryst/sete/ansikt. Noe av dette, ca. 30 %, forsvinner; resten blir værende. Det trengs ofte en mindre oppfølgingsoperasjon for å få god symmetri mm. Denne metoden krever at man har ekstra fett å ta av. Man kan ikke fylle svært store mengder på denne måten.