Margit Hammerstad Plastisk kirurgi

Mageplastikk

Fjerning av overflødig hud og fett på magen.

Har du overflødig hud eller fett på magen etter slanking eller svangerskap?

En plastisk operasjon av magen vil stramme opp og gjøre den mindre.

 

Om mageplastikk

Mange plages med overflødig hud og fett på magen. Dette kan særlig bli et problem etter gjentatt slanking eller svangerskap. I så fall kan det gjøres en stor eller liten mageplastikk. Hvis det kun er overflødig hud under navlen, holder det ofte med en nedre mageplastikk (liten), dvs. at det fjernes hud og fett under navlen, og evt. fettsuging av hele magen, og det blir arr rett over kjønnsbehåringen fra hofte til hofte. 

Er det også løs hud over navlen, bør det gjøres full eller stor mageplastikk. Da fettsuges det først overflødig fett, så løsnes huden opp mot ribbensbuen, det fjernes overflødig hud og såret sys med innvendige sting. Arret blir fra hofte til hofte, rett over kjønnsbehåringen. Navlen bevares, men det blir et lite synlig arr rundt.

I noen tilfeller kan stor mageplastikk gjøres uten arr rundt navlen. Iblant bør de rette mavemusklene sys sammen i midtlinjen, hvis disse har sklidd fra hverandre under svangerskap.

Bodylift

Bodylift gjøres hvis man ikke bare har løs hud og fett på magen, men også på baksiden, ofte etter slanking. I dette inngrepet gjøres det også fettsuging over hoftene og på nedre del av ryggen, og huden strammes ved å videreføre maveplastikkarret. Dette inngrepet er stort og tar lang tid, og det anbefales derfor å gjøre det i to omganger.

Etter operasjon

Det blir ved full mageplastikk lagt inn to dren som fjernes etter noen dager. Det settes tape på såret og bandasje som tas bort samtidig som drenene. Det bør brukes et stramt kompresjonsplagg/body i 3 uker dag og natt, og videre 3 uker bare om dagen.

Kontroll etter noen dager, samt etter to uker og tre måneder. Man bør være borte fra jobb i 1-2 uker og unngå fysisk aktivitet i 6 uker. Hvis de rette bukmusklene i midten også må sys/strammes, må man ikke trene magemusklene før etter 3 måneder.