Margit Hammerstad Plastisk kirurgi

Denne privatpraktiserende plastikkirurgen har over 30 års erfaring

Overlege og plastikkirurg Margit Hammerstad, er én av Norges mest erfarne plastikkirurger. Siden 2012 har hun jobbet som privatpraktiserende plastikkirurg ved Margit Hammerstad Plastikkirurgi i Drammen.

Margit Hammerstad er én av veldig få kvinnelige plastikkirurger i Norge med egen privat klinikk. Hos Margit Hammerstad Plastikkirurgi i Drammen, kan du booke en konsultasjon og få rask og god hjelp med så godt som alt innen kosmetiske plastikkoperasjoner – utført av en plastikkirurg med en imponerende lang ansiennitet.  

Interessen for det medisinske faget begynte veldig tidlig for Margit, som etter en trafikkulykke som barn brakk beinet og møtte en hyggelig distriktslege på hjemstedet Gol. 

– Jeg ble inspirert av yrket hans, og etter hvert gikk jeg ganske rett mot det. Jeg leste en bok om en kvinnelig plastikkirurg som ordnet på medfødte misdannelser, og det syntes jeg var veldig fengende, så jeg fant ut at jeg kanskje ville bli plastikkirurg, forteller klinikkeier, plastikkirurg og overlege, Margit Hammerstad. 

Én av få kvinnelige kirurger

I løpet av medisinstudiet var hun også innom tanken på å bli barnelege og psykiater, men Margit fant fort ut at det var kirurgi som tiltalte henne mest.  

– Med kirurgi kunne man operere det syke, og så ble pasientene helt bra! Det fascinerte meg i motsetning til for eksempel medisin eller psykiatri, der pasientene ofte kommer tilbake og ikke blir helt friske. Og det å kunne sy så fint som mulig og gjøre det så fint som mulig, det appellerte til meg, forteller hun videre.  

Mellom 1988-1992 spesialiserte Margit seg innen plastikkirurgi ved Haukeland sykehus, og begynte privat praksis i 1994 – som en av få kvinnelige kirurger i Norge på den tiden. I 2012 åpnet hun sin egen klinikk her i Drammen, etter et ønske om å kunne få bestemme over sin egen arbeidsdag. 

– Jeg har jo veldig god erfaring og er nå sikkert én av de eldste, sier Margit og smiler. 

Ved klinikken tar hun seg godt av pasientene, og setter av mye tid til hver enkelt. For Margit er tiden etter operasjonen spesielt viktig, og hun understreker at pasientene kan ringe henne når som helst om de lurer på noe.  

– Her er det diskret, hyggelig og det er litt «sjel» her i huset. Pasientene føler seg trygge og ivaretatte, siden jeg tar meg så godt av de i ettertid – de kan ringe når som helst; dag, natt eller helg, forsikrer hun.  

Utfører alt unntatt neseplastikk

Av operasjoner utfører klinikken omtrent alt, unntatt neseplastikk. Margit er også svært nøye på å overholde aldersgrensen for å legge seg under kniven. 

– Vi opererer ikke personer under 18 år. Da må det være helt spesielle ting som for eksempel utstående ører, siden det er noe man kan bli mobbet for. Om det er lang ventetid på sykehus der de kan få det dekket, så kan de gjøre det her. Men andre kosmetiske ting som å legge inn proteser i bryst eller fettsuging, skal vi ikke gjøre på folk under 18 år, fastslår hun.  

Margit forteller at det går aller mest i øvre- og nedre øyelokkoperasjoner, som hun har fått mange gode tilbakemeldinger på – og ikke minst mengdetrening i massevis!  

– Det er en del ansiktsløftning også, og mye brystkirurgi og mageplastikker. Men fettsuging, som det har vært en del av før, er det mindre av nå. Folk har fått en forståelse for at fettsuging ikke er en slankemetode, sier Margit, som ofte fraråder fettsuging som et langsiktig tiltak for vektreduksjon.   

Får pasienter via jungeltelegrafen

Klinikken har tre fast ansatte; en sekretær og to anestesisykepleiere. I tillegg leier hun inn faste anestesileger og sykepleiere ved behov. 

Pasientene skryter av resultatene etter behandlingen, og det går ofte via jungeltelegrafen når nye pasienter finner veien inn til Margit Hammerstad Plastikkirurgi i Drammen. Men selv om de fleste kommer fra Drammen og omegn, får hun mange ganger besøk av pasienter som kommer fra den andre siden av landet for å bli behandlet av Margit.   

– Mange ønsker en kvinnelig plastikkirurg, og veldig mange har hørt om meg. Jeg har nesten blitt litt sånn kjendis, avslutter hun med en god latter.